Reikibehandeling

Wat een Reikibehandeling precies doet is niet zo gemakkelijk in woorden te omschrijven.
Je ligt, aangekleed, op de behandeltafel terwijl ik tijdens een uur mijn handen op bepaalde posities leg, zowel aan de voorzijde als aan de rugzijde van je lichaam. Eventueel met een rustig muziekje van klankschalen.

Wat de meeste mensen als eerste ervaren is een diepe ontspanning. Je kunt tijdens een Reikibehandeling op sommige plaatsen een warm, tintelend, gevoel krijgen omdat daar  dan meer energie naar toe stroomt.  Soms voel je een lichte verergering van een klacht en ook dan weet je dat Reiki daar aan het werk is. Reiki kan je helpen bij lichamelijke, mentale en emotionele klachten.

Iemand zei laatst na afloop van de behandeling: “Wow! Dit was een reis door mijn lichaam in één uur tijd! Op sommige plaatsen voelde ik echt dat er wat gebeurde, dat daar als het ware gewerkt werd!”

De eerste ervaring is dus die van een diepe ontspanning. Dat is altijd het belangrijkst bij herstel. Als we ziek zijn of gestrest, dan zijn we niet in balans, niet goed bij onszelf. Reiki helpt je om die balans weer te vinden. De kunst in dit leven is om zo dicht mogelijk bij onszelf te zijn, vanuit onze kern te leven.. Reiki brengt mij steeds weer terug bij mezelf.

Reiki betekent Universele Levensenergie: je krijgt eenvoudigweg weer het gevoel dat je leeft!

Een Reikibehandeling duurt ongeveer een uur. Je ligt op de behandeltafel met je kleren aan. Ik zal op verschillende posities mijn handen leggen waardoor de Universele Levensenergie moeiteloos stroomt via mijn handen naar jou. Ik ben dus een “doorgeefluik” voor de levensenergie, niet meer en niet minder.
Als om een bepaalde reden een liggende behandeling niet prettig  is of zelfs onmogelijk, kan ik je op een stoel een Reikibehandeling geven. Voor baby’s en kleine kinderen is minder tijd nodig voor een behandeling. Je kind zit dan gewoon bij jou op schoot en spelenderwijs krijgt het dan via jou een Reikibehandeling. De eerste jaren ben je immers onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Omdat Reiki op vier niveaus werkt (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) zal Reiki precies doen wat nodig is voor dat moment. Reiki doet een appèl op het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest en brengt bij ziekten de levenskracht terug, waardoor de werking van het immuunsysteem wordt versterkt. De eerste ervaring is een heel diepe ontspanning, het gevoel van “thuiskomen in jezelf”.

Daarnaast behandel ik op afstand, mens, dier of een situatie waarin je zit, denk aan een operatie, bestraling, chemokuur, een examen of sollicitatiegesprek.

 

MOCHT U ZICH NIET VEILIG VOELEN IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS:

bel voor meer informatie, want we kunnen ook afspreken voor een of meerdere
Reiki-afstandsbehandelingen.

 

Kosten

  •  Reikibehandeling van een uur: 50 euro
  •  Serie van 4 behandelingen in opeenvolgende dagen 170 euro
  •  Stoelbehandeling van 1/2 uur 30 euro
  •  Afstandsbehandeling 30 euro.
  •  Serie van 4 afstandsbehandelingen in opeenvolgende dagen 100 euro
  •  Reikibehandeling aan huis: € 60,00 (dit geldt voor Arnhem)