Nieuws

Overlijden Elisabeth Heijltjes. Mijn Reikimaster en -moeder in de traditie van Usui

Elisabeth Heijltjes

Op 27 januari 2021 overleed Elisabeth Heijltjes.
Ze was mijn Reikimaster vanaf januari 2000, toen ze me inwijdde in de eerste en na een paar maanden in de tweede graad volgens Usui Shiki Ryoho.
Omdat het mijn grootste wens was om Reiki verder te verspreiden, heeft zij mij opgeleid tot Reikimaster en op
7 januari 2009 ingewijd. Deze wens werd mij duidelijk toen ik voor de 10e keer in Bosnië was om daar als vrijwilliger via Reiki WereldWijd mensen te behandelen met Reiki.

Elisabeth was zogezegd mijn Reikimoeder. In Japanse tradities is het belangrijk om ouders, ouderen en je leraren te eren en danken. Ik ben heel dankbaar dat zij al die jaren mijn Reikimaster heeft mogen zijn, zoals een moeder heeft ze me met liefde altijd op mijn pad met Reiki bijgestaan met haar wijsheid, observatievermogen en liefde.

Uit haar gedichtenbundel “Kind van de Zon” het volgende gedicht:

Als ik naar binnen keer
en
in de stilte
mijzelf ontmoet
ontmoet ik jou
als het meest warme
en tedere
dat in mijn liefhebbende hart
tot uitdrukking komt.

In de loop van de jaren waarin ik als Reikimaster werk, cursussen en behandelingen geef, is mij steeds weer duidelijk geworden dat Reiki, die we de Universele Levensenergie noemen, voor mij gewoon Liefdesenergie betekent. En die wil ik maar al te graag verspreiden!

 

Reiki 2 cursussen Arnhem Voorjaar 2020

Reikicursus  Bernadette Regelmatig plan ik dit voorjaar ook Reiki 2 cursussen. Deze cursus bied ik aan voor diegenen die tijdens de Reiki 1 cursus de vier inwijdingen hebben ontvangen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

De Reikisymbolen en -mantra’s die je tijdens deze cursus leert geven je de mogelijkheid om nog beter bij jezelf te zijn/blijven door toepassing van het krachtsymbool, door op afstand te behandelen (zowel terug in de tijd als in de toekomst) en ook leer je hoe een mentaal-psychische behandeling kunt geven.

Je weet wanneer je zover bent dat je de tweede graad Reiki wilt behalen en je wilt er vanuit je hart voor kiezen.

Neem gerust contact op als je meer informatie wilt dan te lezen op de website. Je bent van harte welkom!

Reiki in Bosnië 23-31 oktober 2015

Dit is het verslag, zoals ik het heb geschreven voor diegenen die mij hebben gesponsord.
Eens per jaar behandel ik mensen met Reiki in Bosnië, voornamelijk in en rond Srebrenica en Potocari. Dit jaar bestond het Nederlandse team uit Anita en ik en wij werden in Bosnië bijgestaan door Mihada. Wij worden uitgezonden door Reiki Wereld Wijd, een vrijwilligersorganisatie, betalen reis en verblijf dus zelf. (meer…)

Reiki Festival 2015 met Phyllis

19 april 2015
De kracht van het verhaal
De mondelinge traditie in Reiki.

Lili en Rolf Holm hadden ook dit jaar het Reiki Festival georganiseerd in Lunteren.
Het programma was geheel overgenomen door Phyllis Furumoto .Wat was het een bijzondere dag. Het thema was mondelinge traditie. Zeer inspirerend!
Rolf en Lili ondersteunen de activiteiten van Reiki Wereld Wijd waar ze kunnen.
Maar de verhalen van Stichting Reiki Wereldwijd willen we altijd graag vertellen. Neem dus gerust contact op met Reiki Wereld Wijd als je meer informatie wilt of als je het trainingsweekend wilt volgen zodat ook jij een week kunt worden uitgezonden om in Bosnië dagelijks mensen te behandelen. Je kunt ook altijd contact met mij opnemen; ik vertel graag in “geuren en kleuren” hoe het is om een hele week in de krachtige energie van Reiki daar te mogen behandelen!

Op de foto een klein deel van de leden van onze vrijwilligersorganisatie Reiki Wereld Wijd met Phyllis Furumoto, de huidige grandmaster van Usui Reiki Ryoho, het oorspronkelijke systeem dat leert hoe je jezelf en een ander kunt behandelen.

Reiki Festival 2015

Reiki masters van de hele wereld in Nederland

Van over de hele wereld kwamen wij tezamen in Paterswolde: de Reikimasters, aangesloten bij The Reiki Alliance. Een hele week waarin wij, als afstammelingen in Reiki van de grondlegger Mikao Usui bij elkaar kwamen. Dagelijks gaven wij elkaar een Reikibehandeling, er werden verhalen verteld uit de tijd van Hawayo Takata, een van de latere grandmasters en ervaringen uitgewisseld.
De krachtige energie van Reiki was duidelijk aanwezig en ik ben dankbaar deel te hebben genomen aan dit congres van Reiki masters. Ik heb de ervaring familieleden gevonden te hebben, die ik voordien niet kende. Als dragers van deze traditie is het voor mij een voorrecht om aangesloten te zijn bij The Reiki Alliance, om samen deze energie en de traditie sinds Mikao Usui te dragen.
Tijdens de Reiki cursussen in Arnhem vertel ik dan ook graag over de afstamming vanaf de grondlegger Mikao Usui, de geschiedenis van reiki en de dagelijkse Reikibehandeling voor jezelf. Ik gun het ieder ander om Reiki te leren en om de uitdagingen in het leven aan te kunnen. Zo was mijn allereerste ervaring met reiki die van “thuiskomen bij mezelf”.

Tijdens de conferentie van Reiki masters werd weer eens duidelijk dat Reiki voor de rest van je leven is, ongeacht achtergrond of leeftijd!