Over Bernadette van der Ende

Reiki-master Bernadette van der Ende

Als gecertificeerd Reikimaster volgens het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen stel ik je in de gelegenheid om zelf Reiki te leren tijdens een weekend (voor data zie de Agenda). 
In 2000 maakte ik kennis met Reiki en onderging de inwijdingen behorend bij de eerste en daarna ook de tweede graad.
In 2009 werd ik door Elisabeth Heijltjes ingewijd tot Reikimaster. Reiki doorgeven door middel van cursussen zodat ook anderen zichzelf en een ander kunnen behandelen, dat is mijn doel.

Je kunt contact opnemen voor een Reikibehandeling van een uur om aan den lijve te ervaren wat Reiki doet.
Op verzoek kom ik aan huis voor een Reikibehandeling en ook voor een Reikicursus kom ik naar je toe als het niet mogelijk is om naar mijn praktijk in Arnhem te komen.
De Reikipraktijk is gevestigd in de rustige wijk Het Duifje in Arnhem waar je eventueel ook terecht kunt voor bed & breakfast.

Reiki, Yoga en Bernadette van der Ende

Naast mijn werk als Reikimaster was ik tot mijn 70e yogadocente volgens de Kashmir traditie en af en toe val ik nog in voor een zieke collega. Kashmir yoga is een rustige vorm van bewegen vanuit het lichaamsgevoel,/tastgevoel waardoor de levensenergie wordt aangewakkerd. Daarnaast ervaren de yoga cursisten tijdens de lessen hoe vaak het denken ons weghaalt uit het “hier en nu”, waardoor we onrust ervaren. We voelen ons vaak gestrest doordat we in gedachten steeds teruggrijpen op wat geweest is of vooruitlopen op wat ooit komen gaat; we maken ons zorgen over van alles in de toekomst.
Toen ik (40 jaar geleden) voor mijn werk in een algemeen ziekenhuis ontspanningsoefeningen ben gaan toepassen bij patiënten bleek  Kashmir yoga voor mij zelf precies te zijn wat ik zocht.

Kinderen en levensenergie

Reiki Arnhem kinderen en Reiki

Tot voor een paar jaar werkte ik ook in de kleinschalige kinderopvang met kinderen van 0 tot 4 jaar. Ook hier is het kunst om bewust te zijn van wat er op het moment gebeurt. Het leert me steeds weer met liefdevolle aandacht aanwezig te zijn.
Van oorsprong ben ik psychodiagnostisch werker in een algemeen ziekenhuis. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met kinderen en volwassenen met zowel lichamelijke als psychische klachten.

Reiki en Bernadette van der Ende

De allereerste keer dat ik een Reikibehandeling onderging was een openbaring! Ik ervoer de behandeling als “thuiskomen” bij mezelf. Niet lang daarna heb ik mijn Reikimaster ontmoet die mij heeft ingewijd in de eerste en later ook in de tweede graad Reiki. Ik ben me steeds weer bewust van wat Reiki me biedt. Na een aantal jaren werd me duidelijk dat ik Reikimaster wilde worden om Reiki door te geven aan anderen, zodat ook zij zichzelf – en anderen – kunnen behandelen.
Reiki leer je voor de rest van je leven, je hebt immers altijd je handen bij je!
Je hoeft alleen maar handen op te leggen en Reiki doet precies wat nodig is.

Reiki voor de rest van je leven!

Graag nodig ik je hierbij uit om een Reikicursus in Arnhem te volgen in één enkel weekend.
Iedereen kan Reiki leren, je hoeft niet over paranormale gaven te beschikken.