Wat is Reiki?

Mikao Usui
Grondlegger Reiki: Mikao Usui

Rei = universeel en ki = levensenergie. Reiki is de energie die alles creëert, binnen en buiten ons. Reiki is een oude, eenvoudige en praktische methode voor diepe ontspanning en hands-on genezing.

Eigenlijk hebben we al vroeg in onze jeugd ervaren wat Reiki is. Je moeder gaf een kus op de plek waar je pijn had en die verdween bijna onmiddellijk, je ging weer door met spelen. Liefde is hier het sleutelwoord. Daarnaast is het zo dat we het helend vermogen vanaf de geboorte meekrijgen. In  eerste levensjaren zijn we nog zo verbonden met de bron van alle leven. Doordat we in de loop van de tijd onprettige ervaringen opdoen wordt de doorgang van de energie steeds meer belemmerd.
Tijdens de Reikicursus krijg je 4 inwijdingen: op het fysieke-, emotionele-, mentale- en spirituele niveau. Door deze inwijdingen wordt dit kanaal, deze doorgang,  weer vrijgemaakt om de levensenergie te laten stromen. Je kunt Reiki doorgeven aan jezelf en aan een ander (denk aan je kind, partner, je moeder of vader, je huisdier), maar ook de planten in je moestuin, medicijnen, eten, drinken, een situatie of traumatische ervaringen uit het verleden. Hierbij kun je denken aan een ui, die je laagje na laagje kunt afpellen.
Als je iemand anders met Reiki behandelt stroomt de energie ongehinderd via  jou naar die ander (de energie is niet van jou dus word je ook niet moe als je behandelt en je hoeft ook niet bang te zijn dat je iets van de ander zou kunnen overnemen, je bent dan immers een soort doorgeefluik en “snoept”er als het ware van mee).

Usui Shiki Ryoho – Usui Systeem van Genezing met Universele Levensenergie

Reiki is dus het doorgeven van de universele levensenergie , eenvoudig door je handen op te leggen. Deze handposities leer je tijdens de Reikicursus. Mikao Usui, afkomstig uit Japan, is de grondlegger van Reiki. Hij noemde het: “Een geheime manier om geluk in het leven te brengen met vele zegeningen. Een wonderbaarlijke remedie voor vele ziekten”.

Universele Levensenergie

Reiki werkt door je handen op te leggen en de Universele Levensenergie (ik noem het gewoon Liefdesenergie) te laten stromen. Iedereen kan het leren, je hoeft niet paranormaal begaafd te zijn of over bepaalde gaven te beschikken. Het is een genezingsmethode, die ook andere behandelmethoden en therapieën aanvult en versterkt. Zo is het geen probleem als je iemand wilt behandelen die bijvoorbeeld een chemokuur of bestralingen ondergaat. Reiki helpt juist om afvalstoffen sneller af te voeren zodat diegene sneller weer opknapt na zo;n behandeling.
Eenvoudig door je handen op te leggen kun je jezelf en een ander dus helpen bij lichamelijke en mentale klachten.  Voor de rest van het leven kun je over deze energie beschikken, alsof je de stekker in het stopcontact steekt, zo ben je verbonden met de levensbron.
Zo eenvoudig is het!

Reiki en Licht en Leven