Wat anderen zeggen over Reikicursus Arnhem

Petra 20-22 augustus:
Met veel interesse heb ik afgelopen weekend kennis gemaakt met Reiki. Uw passie en liefde voor Reiki is helder in de vele verhalen van dagelijkse toepassing in het leven. Ik ben dankbaar dat mijn nieuwsgierigheid naar de “magie” in het leven me bij u heeft gebracht en dat u me hebt ingewijd in Reiki.

Sandra en René 16 en 17 augustus na de Reikicursus:
S: Wat een heerlijke dagen! Het voelt als een warm bad. Je bent liefdevol, warm en zorgzaam. Heerlijk om de rust te ervaren. Dank je wel, ik heb genoten!
R: Dank je wel voor je gastvrijheid. Het was erf fijn om samen tijd door te brengen, te mediteren en Reiki te beoefenen.

Sanne na cursus 6-8 augustus:
Het voelde voor mij als een heerlijk warm bad van energie waarin ik mocht onderdompelen. Gevoel van het weer terugzien van een oude vriend met een innerlijke energieknuffel. Dank voor het doorgeven, je warme aanwezigheid en je wijze woorden.
En dank aan Reiki!

Louise:
Bedankt voor dit mooie, bijzondere weekend! Reiki stroomt! Mooi om dit te mogen ervaren. Geleerd voor het lezen.

Nanda (voor wie er net een plaatsje openviel dit weekend):
Was het toeval dat ik hier dit weekend mocht zijn? Voor mijn gevoel was het de bedoeling, het heeft zo moeten zijn.
Dank je wel voor alle liefde en rust, voor je verhalen en dat je mij Reiki gegeven hebt, voor de rest van mijn leven.

Na Reiki 2 cursus 18 en 19 juli:
Daphne: wat fijn om hier weer te mogen zijn en om verder te ontwikkelen met Reiki.
Jouw werk is niet uit te zien naar de perfecte plaats waar alleen dingen bestaan die je wenst. Jouw werk is op iedere plaats zoeken naar de dingen die je wilt.
Reiki stroomt overal.
Joost: wat was het weer fijn om hier te mogen zijn. Dank je wel voor je warmte, je geduld, het overdragen van je kennis, je Reiki, je liefde. Je bent een licht op deze wereld.
Annet: dank voor deze mooie verdieping van reiki. Het was weer heel bijzonder om hier te mogen zijn en te mogen ervaren!

Saskia na cursus 9-11 juli:
Dank je wel voor deze fijne 3 dagen. Het is een leerzame reis en waardevol om mee te mogen maken. Je ademt Reiki en je bent Reiki. Een mooi mens. Dank je wel dat ik je mocht ontmoeten op mijn levenspad. Wat waren we een mooi stel fijne mensen bij elkaar dit weekend.
Saskia na 2 weken:
Hallo Bernadette,De Reikicursus en jij hebben echt diepe indruk op mij gemaakt. Wat is Reiki toch een mooie energie!Ik heb inmiddels al meerdere malen Reiki voor mezelf gedaan en ook al voor mijn man en zoon.Gisteren een massagetafel gekocht dus het grote werk kan beginnen.Mijn man en zoon waren volledig ontspannen en ervaarden mijn handen als zeer warm.Het was zelfs zo dat mijn man op enig moment zijn ogen wilden openen om te zien wat ik deed, maar in zijn ontspanning wilden zijn ogen niet open.Hoe mooi is dat!Als ik de Reiki geef, hoor ik jou zeggen: breng zachtheid in je schouders. Dat helpt direct om dat gedeelte in mijn houding los te laten.Fijn dat je me ook nu nog begeleidt op een hele natuurlijke wijze: in mijn hoofd😊

Steven(uit Brummen):  een bijzondere cursus van een bijzonder persoon op een bijzondere plek met bijzondere medecursisten op een bijzonder moment in mijn leven. Bedankt voor de mooie ervaring!

Phyllis (uit Eindhoven):  ontzettend bedankt voor deze bijzondere ervaring. Ik voelde me meteen al thuis. Ook erg fijn dat ik dit met 2 mooie andere mensen heb mogen meemaken. Wie weet zien we elkaar nog in de toekomst.

Na afloop van cursus 7-9 mei] Joanne, Edwin en Marieke:
J: Ik heb je echt op het juiste moment in mijn leven gevonden. De huiselijkheid, verhalen en inspirerende reis die je zelf hebt mogen afleggen vind ik heel bijzonder. Dank je wel voor het openstellen van je huis, je kennis en ervaring. Tot gauw!
E: Dank je wel voor de inwijdingen in Reiki en je zeer rustige manier om ons mee te nemen in deze spirituele wereld.
M: Fijn om bij jou op deze mooie plek opnieuw de Reiki 1 cursus op te frissen. Het is een hele fijne sfeer en het voelt goed. Bijzonder om dit samen met mijn man (E.) te kunnen doen, zodat we straks samen Reiki kunnen beoefenen.

Diana, na de cursus van 9-11 april:
Wat was het een fijn weekend! Dank je wel voor je kennis, energie en gastvrijheid met verrukkelijke soep en appeltaart.
Ik ben heel benieuwd wat het me gaat brengen. Ik houd je op de hoogte. Hopelijk snel tot ziens op een Reikiavond!

Margot na Reikicursus 26-28 maart:

Het begon met een afspraak voor een persoonlijke behandeling en nu heb ik de Reikicursus met de inwijdingen ondergaan. Het weekend was absoluut een pareltje: de gesprekken, de waardevolle tips, informatie, levenslessen, verhalen en jij als persoon zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn inwijding, Ik ben dan ook zeer vereerd en dankbaar dat ik mijn Reiki 1 cursus bij jou heb verkregen. Je opende je hart en huis voor mij.

Nu ben ik ook “holle bamboe”: het doorgeefluik en in staat mijzelf te voorzien van die prachtige aardse en kosmische energie.
Bamboe, sterk aan de buitenkant, met de voeten stevig in de aarde en haar takken wuivend in de lucht, naar de kosmos. Hol van binnen zodat de energie op en neer kan stromen. Eén geheel, het geheel één.

Dit weekend was een verReiki’ng. Dank oprecht hiervoor!.

(Twee weken nadat Margot de Reikicursus deed, schreef ze het volgende:

“Dankzij de Reiki cursus behandel ik mijzelf nu iedere dag en ik ben erg blij met het feit dat ik daardoor beter ben gaan slapen. Fijn niet?”

Tiny, in een mail een paar maanden na de Reikicursus:

Lieve Bernadette,
Wat zo bijzonder is, is dat sinds jij mij hebt ingewijd in Reiki 1, mijn visualisatie en intuïtie nog sterker zijn geworden. Ben zekerder, voel me veiliger bij mezelf en ervaar meer rust en geduld. Schreef onlangs aan een vriendin: “Ik begin het leven en mezelf eindelijk te begrijpen”.
Pas Reiki dagelijks toe in mijn werk als verpleegster, hoe mooi kan het zijn?
De 5 leefregels zijn verweven in mijn dagelijks leven en ik heb er houvast aan.
Ik ben je dagelijks dankbaar.
Tot snel!


Julie, zondagmiddag vlak na cursus 16-18 oktober:

Wauw… net mijn kindjes Reiki gegeven, bizar hete handen!!!! (zelfs nu nog én mijn voeten trouwens ook merk ik nu, haha).
Caspar
werd ook heel warm en werd daardoor wat onrustig. Uiteindelijk twee handposities tegelijkertijd bij hem gedaan en ook maar 1 minuutje of zo. Hij dacht dat hij het voor het slapen gaan ook wel wilde, maar dan eventjes. We gaan het zien vanavond!
Linde heeft even op mijn schoot gezeten en daar legde ze zelf mijn handen op haar buik. Dank je wel voor het doorgeven van Reiki!!

Deborah na cursus 9-11 oktober:

Ik ben wonderbaarlijk aan de beterende hand geweest vanaf maandag en het is al bijna over! Normaliter sukkel ik echt wel een week aan met verkoudheid. Maar ik heb goed voor mezelf gezorgd en me rijkelijk met reiki overgoten dus dat zegt genoeg 😊

Heb ook mijn vriend en m’n zusje een plezier kunnen doen met de manier van kracht schenken die ik met jouw hulp verworven heb en daar ben ik je erg dankbaar voor! Ook voor de aandachtige toewijding en gezelschap tijdens het cursusweekend natuurlijk.

Henk na Reikicursus 21-23 augustus:

Ik weet zeker dat ik met wat ik geleerd heb, nu mijn handen kan gebruiken om dichtbij mezelf te blijven. En ik weet ook zeker dat de persoon die inwijdt er zeer toe doet.

Na cursus 24-26 juli:

Bernadette, bedankt voor alle inzichten en het delen van je kennis en kunde. Heb ervan genoten en ga het zeker toepassen!
Liefs Mirjam

Bedankt voor de wijze lessen ik heb genoten van je mooie tuin!
Liefs Natasja

Bedankt voor het doorgeven van deze fantastische “life hack”. Het idee dat ik nu mezelf kan helen en anderen heel simpel, met mijnhanden, kan helpen is fantastisch. Een waardevol kado! Verheug me erop om de energie door te geven.
Liefs, Marieke

Lieve Bernadette, Ik wil je even vertellen dat er iets heel fijns met me gebeurde dit weekend. Voor het eerst voel ik me rustig, tevreden en helemaal compleet. Alsof ik mijn oude ik/ziel weer omarm. Dankbaar!
En dankbaar voor het feit dat je mij wilde ontvangen.
Felix

Tine na cursus 18 en 19 juli:

Zes jaar geleden mocht ik jouw yogalessen volgen. Ik heb je toen gevoeld en leren kennen als een warme bron van liefde en begrip. Vier maanden geleden dacht ik opeens aan jou in het kader van Reiki. Contact is toen gelegd en nu ben ik hier bij jou om ingewijd te worden en Reiki 1 te ontvangen en te geven. Dank hiervoor, het klopt: er vallen puzzelstukjes liefdevol op de plek. Liefdevolle Reiki overwint alles.

Peter na de Reikicursus van 10-12 juli:

Bedankt voor de mooie Reiki cursusdie je gegeven hebt. Het voelde voor mij als thuiskomen in mijzelf. Verder vind ik het een prachtig geschenk voor mijzelf en om aan anderen door te geven. Nogmaals: veel dank!

Martine, die tegelijk met Peter de cursus deed:

Hartelijk bedankt voor je gastvrijheid, je warmte en de manier waarop je Reiki onderwezen hebt. Maar ook je wijze inzichten en de manier waarop je in het leven staat, zijn voor mij mooie voorbeelden en ik zal proberen ze zelf ook toe te passen. Ik kijk met veel plezier terug op dit mooie ontspannen weekend

Marjan na Reiki 2 cursus 4 en 5 juli:

Wat een liefdevolle stroming hebben we mogen ontvangen en doorgeven. Een warme plek, vertrouwd, verfrissing en inspiratie van de natuur. Moeder Natuur, helende energie, zo raakt alles verbonden. Bedankt voor je liefdevolle toewijding.

Monika na deze Reiki 2 cursus:

Ik heb de Reiki 2 inwijding als zeer bijzonder ervaren. Bedankt voor je gastvrije ontvangst, je geduld, liefde en inspiratie, je rust en je Reiki.
Het was ook erg fijn samen met Marjan, om in alle openheid te kunnen delen.
Ik verheug me al op de Reiki 2 avonden!

Francis na Reikicursus 26-28 juni:

Heel erg bedankt voor je mooie, warme inwijdingen, informatie en mooie certificaat. Bijzonder te mogen ervaren je toewijding en verbinding met Reiki

Laura, die tegelijk deze cursus deed:

Onwijs bedankt voor deze waardevolle kennis en kunde. Je bent een warm persoon vol passie voor haar vak.

Miriam na Reiki 1 cursus 16-18 juni:

Wat heb jij me op een liefdevolle, rustige wijze deze mooie behandeltechniek geleerd. Ik heb genoten van de behandelingen, onze gesprekken,  jouw mooie tuin met vlinders, bijen en een koekoek op de achtergrond.
Geen angst, geen zorgen, zelfs niet om dat 1e virus. Met onze mondkapjes…helemaal Coronaproof.

Irene na Reiki 2 cursus 6-7 maart:

Het is geen eenvoudige opdracht om te verwoorden hoe dankbaar ik ben voor de kracht van Reiki en voor het feit dat ik bij jou dit heb mogen leren. Je enrgie, liefde en rust zijn een warm bad en je leuke verhaaltjes tussendoor zijn kleine cadeautjes. Ik neem ze met me mee en met veel bewondering, eerbied en dankbaarheid laat ik Reiki stromen, voor mijzelf maar zeker ook voor hen die zich openstellen. Ik ben je zó dankbaar, Wat een geschenk om jou op mijn pad te treffen. Tot weerziens!

 

An na vier reikibehandelingen:
Hi Bernadette,
Ik wilde je nogmaals bedanken voor de ontzettend fijne reiki behandeling. Ik
ben na de laatste behandeling heel verkouden geworden, alles ging stromen en
ik begon met loslaten. Ik voel nu dat mijn energie meer stroomt en dat ik
dichter bij mezelf kom elke dag een klein beetje.
Ik kom vast nog vaker terug want ik vond het heel bijzonder en fijn.
Hele hartelijke groeten.

Stephanie:
Van harte bedankt voor het bijzondere weekend, voor je liefde voor Reiki, die je aan ons hebt doorgegeven en voor je warme en grote hart. Ik ben erg blij dat ik heb gekozen de Reiki cursus bij je te volgen. Ik weet zeker dat ik terugkom om meer van jou te leren!

René:
Lieve Bernadette, ondanks al mijn rust was ik toch nooit “thuis”. Dit weekend heb ik mijn eigen rust ervaren, gevoeld en hoop ik ook doorgegeven. (Ik herken zelfs mijn eigen handschrift weer!) Het was grandioos en ik ben blij dat ik je heb leren kennen. Liefs!

Nick na de cursus:
Dank voor je warmte. Dit Reikiweekend heeft mij dichter bij “huis” gebracht. Ik voel me erg gelukkig.

Petra na Reikicursus:

Heel erg bedankt voor dit mooie weekend. Het is weer een verrijking in mijn leven waar ik voor de toekomst ook veel aan zal hebben en daardoor ook de mensen om mij heen. Een vervolg om me hier nog meer in te verdiepen zal er zeker komen.

Jimmy (uit Almere):

Hartstikke bedankt voor dit weekend en voor het beantwoorden van mijn vele vragen.
Bedankt ook voor het beantwoorden van mijn vele vragen! Onvergetelijk was ht voelen stromen van de energie. Dit heeft nog wel meer oefening nodig maar ik heb alle vertrouwen in het proces! Het was een geweldige ervaring.

Irene na Reiki 1 cursus:
Ik vond het een hele fijne ervaring, de cursus bij jou. Je kunt echt zien, voelen, dat jij Reiki volledig geïntegreerd hebt in je leven en draagt dat op een prettige, inspirerende manier over. Bedankt voor het leerzame weekend.

Rianca: Mijn intuïtie heeft me wederom naar de juiste plaats en persoon geleid. Ik heb dit weekend heel fijn en met de juiste energie en verbondenheid met de andere cursisten ervaren. Dank voor de liefdevolle aandacht en inspiratie, wat mij weer voldoening geeft op de rest van mijn levenspad!

Sheila 16 na Reiki 1 cursus:
Dank je wel voor het doorgeven van jouw kennis, jouw liefde en hartelijkheid. Dank je vooral ook voor de verhalen, die mij zullen bijblijven. Het was een speciaal en inspirerend weekend en ik neem de mooie ervaringen en verhalen met me mee. Dank voor de ontvangst en voor de goede zorgen. Veel liefs van Sheila.

Jo na Reiki 2 weekend:
Weet niet wat me overkomt, zo goed voel ik me.
Normaal kom ik na het werken helemaal kapot thuis, wist dan niet hoe snel ik me Reiki 1 moest behandelen om mezelf weer op te laden.
Nu is dat zo anders Bernadette, echt super fijn om je zo te voelen.
In het Reiki weekend voelde ik niet zo het verschil, maar nu snap ik het enthousiasme van de andere Reiki kandidaten.
Ik kan het nu helemaal met ze delen

Marjo, die we tijdens de Reiki 2 avond Reiki stuurden. Zij kan de avonden niet bijwonen vanwege haar ernstig zieke man:
Dank je wel voor jullie liefdevolle Reiki. Ik voelde me gisteravond om een uur of 9 heel fris. Het leek of ik beter kon ademen en mijn hoofd voelde leeg. Er was weer ruimte voor andere dingen dan piekeren.
Heb ook voor het eerst sinds lang beter geslapen en stond niet met tegenzin op. Dank jullie wel. 

Anneke na de yogales van 11 maart 2019:
Ik pas weer helemaal in mijn lijf aan het eind van jouw yogales

Ank tijdens haar winterdip
Ikzelf zit nog steeds in mijn winterdip, helaas. Dan zou ik natuurlijk juist moeten komen naar je Reiki-avonden, maar ik ben ’s avonds nog steeds erg moe. Wil gewoon na het (intensieve) werk op bed ploffen en hooguit zelf nog even de handen opleggen. Als ik dat doe, gewoon de handen opleggen terwijl ik nog over het werk aan het malen ben, dan werkt het wel gelijk. De Reiki begint binnen een paar seconden vanzelf te stromen, het malen stopt en dan kan ik me ook bewust afstemmen en actief verbinding maken (waar ik  vooraf gewoon geen energie voor heb). Binnen 2 minuten volledig door gewarmd en weer tot mezelf gekomen! De reiki zorgt zelfs voor me als ik het eigenlijk even niet kan opbrengen, mooi hè?

Yoga cursist na seizoen yoga:
Ik heb nu de rust teruggevonden door jouw yogalessen. Een half jaar geleden had ik niet eens de rust om het Journaal uit te kijken. Vorige week heb ik met een vriend een hele voetbalwedstrijd met plezier uitgekeken!

Ine na de Reikicursus:
Vanochtend heb ik, zoals jij ook vertelde over jezelf, mijzelf behandeld met Reiki. Ik heb een bijzonder fijne maandag gehad. Wat een prachtig fenomeen is het. Ik ben je zo dankbaar voor je inwijdingen en het overdragen van je kennis!

We zien elkaar in januari bij de reiki-avond!

Ad en Anna na de Reiki 2 cursus:

Ik word altijd zo blij als ik je hoor vertellen. Bedankt voor de warmte en energie. Heel dankbaar dat je ons beiden hebt ingewijd in de tweede graad. Je hebt ons reiki laten her-inneren op een vrolijke en liefdevolle manier. Ik kijk uit naar de Reiki-1 en -2 avonden!

Margot:
Wat een heerlijk thuiskomen in een liefdevolle energie die zo prachtig is gaan stromen dit weekend.

Miranda:
Vanaf het eerste moment voelde het als een warm bad. Vol rust, warmte en heel veel kennis heb je ons ingewijd in de Reikitraditie. Mijn inzichtkaart: “De weg naar de Bron” kon niet toepasselijker want ik ben dit weekend dichter bij mijn bron gekomen. Dank je wel Bernadette en meiden, het was een topweekend!

Leonie:

Hartelijk bedankt voor je toegewijde inwijdingen, alle verhalen, de rust en zorg tijdens dit fijne reikiweekend. Bijzonder om dit samen met mijn zoon te doen. De saamhorigheid die er in de groep ontstond heeft me goed gedaan.

Reiki 2 cursus in het Engels, Karen:
Thank you very much Bernadette for teaching Reiki 2. I have learned a lot and plan to help as many people and animals as possible.

Jaqueline na de cursus (via een kaart in de brievenbus):
Hoi Bernadette, Hierbij jouw vork retour! Ik had hem per ongeluk meegenomen tijdens de lunch, in mijn slabak.
Ik pas reiki elke avond en ochtend toe, bij mezelf. Heel fijn. Tot de reiki avond!

Theresia en Jaqueline:
Dank je wel voor dit fijne weekend. Je legt alles duidelijk en rustig uit met mooie persoonlijke voorbeelden die goed bijblijven. Wij hebben genoten en gaan nu thuis zelf aan de slag om de energie te laten stromen naar onszelf en anderen.

Atie, julicursus:
Dank je wel Bernadette, dat ik bij jou nog een keer Reiki 1 mocht doen, samen met mijn dochter. Nu kunnen wij elkaar behandelen.

Esther:
Enorm bedankt voor dit geweldige weekend! De inwijding in Reiki is erg speciaal voor me en ik ben heel blij dat ik mezelf nu kan helpen en anderen ook!

Reiki 2 cursus, Petra:
Dank voor dit geweldig mooie weekend waarin je mij in de tweede graad hebt ingewijd waardoor ik mij nog meer verbonden kan voelen met de levensenergie. Opdat ik mij meer en dichter verbonden mag voelen met mijzelf. 
Tot binnenkort op de reikiavond

Jannie, die ook voor B & B boekte:
Het was de reis vanuit Roelofarendsveen waard Bernadette. Ik ben blij je ontmoet te hebben en met Reiki verder te kunnen in mijn leven. Ik heb genoten van jullie gastvrijheid en weet dat onze paden zich weer zullen kruisen in de toekomst.

Joke:
Heb van het weekend genoten, al moet het allemaal nog beklijven.
Ga voorlopig met mezelf aan de slag. Het is echt een cadeautje voor mezelf.
En dan  ga ik anderen  behandelen. Tijdens het weekend heb ik mijn man zijn handen behandeld. Die zijn vaak stijf en pijnlijk. Hij is nogal sceptisch maar was verbaasd dat na een poosje zijn handen soepeler aanvoelden. Mijn eerste klant!

Monique die de cursus herhaalde
(zij had in 2004 elders de Reikicursus gedaan en wilde Reiki weer in haar leven terugbrengen):
Wat was het fijn om bij jou Reiki 1 te herhalen. Het was een warm bad en heel prettig om de Reiki energie zo te voelen stromen. Het was zo ontspannen en gezellig hoe je de stof overbracht. Dank je wel voor je enthousiasme en goede zorgen.

Marijke:
Bedankt Bernadette. Je was een inspirerende en enthousiaste gids. Tevens bedankt voor het warme onthaal met de lekkere koekjes en vele kopjes thee.

Karen, na Reiki 1 cursus in het engels:
Thank you very much for the lovely teaching of the Reiki 1st course. It was calm and relaxing, You have a beautiful energy and made me feel at ease.

Diete:
Bernadettde bedankt! Een mooie start in goede sfee met fijne mensen

Angelique:
Heel erg bedankt voor alles! Het heeft me veel gegeven.

Marianne:
Bedankt voor het openen van de poorten van liefde en bestaan, bedankt voor je gastvrijheid

Fatma:
Hartelijk bedankt voor dit mooie weekend waarin ik veel heb mogen leren.

Gerda
Dat met liefde de levensenergie mag blijven stromen. Opdat wij allen die energie mogen blijven geven en ontvangen.

Mark:
Bedankt voor dit weekeind. Veel opgestoken, hoop dat we het ten goede kunnen benutten en doorgeven.

Arjan na Reiki 2 cursus:
Wat een verdieping maar zeker ook een verrijking. Op weg naar zelf verrijking/zelfopwikkeling. Blij dat jij op mijn pad bent gekomen.

Ariadne:
Heerlijk om in alle rust en aandacht Reiki Tweede Graad bij je gedaan te hebben. Dank je wel Bernadette.

Hanneke:
Dank voor je warme, nuchtere, grappige begeleiding tijdens de Reikicursus. Fijn dat alles er kon/mocht zijn. Ik ga er zeker mee aan de slag. Dank ook voor de vele verhalen/voorbeelden. Liefs en warme groet!

Sandra:
Bedankt voor deze bijzondere Reiki experience. Ik zal volop gaan oefenen en kom graag terug voor je warmte, gezelligheid en thee.

Arne:
Het was een hele fijne en mooie ervaring die ik met veel liefde door zal geven. Een bijzonder echt proces voor een werkelijk dankbaar doel. Bedankt en tot kijk

Amalia:
Reiki had ik ooit, tijdens een behandeling eerder mogen ontdekken maar door jouw inwijdingen en toewijding heb ik het ervaren als een “leermethode”, als een methodiek en als een levenswijze. Bedankt Bernadette voor het geven en ook voor het ontvangen!

Cheryl:
Je rustige en duidelijke uitleg zijn erg prettig. Ik kijk ernaar uit om zelf met Reiki aan de slag te gaan!

Michael:
|
Ik heb genoten van jouw manier van cursus leiden, de ontspannen sfeer en de gastvrijheid.

Jeannette uit Leeuwaren, met de fiets op weg naar Frankrijk, na afloop van de cursus:
Prachtige 2 daagse in een natuurlijke snelheid, erg relaxed, veel geleerd. Meteen een warm welkom en een heerlijke sfeer. Mooi om Reiki te ervaren, toe te passen en te delen, zodat mensen zich fijner kunnen voelen en ik mezelf ook.

Arjan:
Heel erg bedankt voor dit geweldige weekend. We gaan elkaar vaker zien op de vervolgcursus.

Ton, die een aantal jaren geleden Reiki leerde en af en toe voor een Reikibehandeling langskomt, kwam dit keer voor een behandeling vanwege hardnekkige nekklachten:
Bij deze wil ik je nogmaals bedanken voor de sessie van laatst. Sindsdien heb ik geen last meer:)

Mona na haar eerste Reikiavond, een paar weken na de Reiki-1 cursus:
Bijzonder was de ervaring die ik tijdens de Reikiavond had: alsof ik, in contact met de anderen die mij aan het behandelen waren, net iets boven de tafel zweefde! Ik ervoer het echt als liefdesenergie.

José:
Dank je wel voor de twee bijzondere dagen. Het is ontroerend om de energie te voelen stromen in het lichaam. Heerlijk om de ontspanning in te gaan, het voelt als een warm bad om bij jou te mogen zijn. Tot ziens bij een Reiki-avond!
En: Zomaar even een mailtje. Regelmatig denk ik aan het bijzondere Reiki-weekend.Het is gewoon een cadeautje voor mezelf om elke dag Reiki te mogen doen. Ik geniet ervan.

Diny, die samen met José de cursus deed:
Heel hartelijk bedankt voor het geschenk dat Reiki heet. Het woord dat er voor mij bijhoort is: oneindigheid. Doorgeven van de oneindige enrgie voor ieders welzijn. Ik ben ontzettend dankbaar dat Reiki en jij op mijn pad gekomen zijn.

Yvonne:
Twee jaar geleden bleek ik voor de tweede keer een hernia te hebben en daar heb ik sindsdien een gevoelloze voet van overgehouden. De neuroloog zei dat ik daarmee moest leren leven. Vanaf het Reikiweekend ben ik mezelf iedere dag gaan behandelen en nu, na bijna drie weken, komt het gevoel in mijn voet terug. Wonderbaarlijk!

Kim:
Het voelt inderdaad als thuiskomen, als iets wat ik altijd al wel had maar waar ik nooit bij kon komen.

Jeroen na Reiki 2 cursus:
Vanaf het moment waarop ik hier voor de eerste keer binnenstapte, voelde ik de energiestroom weer via mijn lichaam. Ik had lang geleden de Reiki-1 cursus elders gedaan. Dankzij Bernadette heb ik het “Reikilicht”weer gezien. Daardoor heb ik mezelf bekroond door Reiki-2 te gaan doen. Dankzij mijn geweldige Reikimaster heb ik dat bereikt. Hartelijk dank en ik hoop op nog heel veel behandelavonden hier.  Het is een meerwaarde in mijn leven.

Hanneke:
Ik voel me blij en dankbaar voor de inwijdingen. Het doet me heel goed. Ik behandel mezelf drie keer per dag (omdat ik er zin in heb) en heb Peter ook al twee keer onder handen genomen.Ik voel me heel enthousiast. De tijdschriften lees ik met veel plezier en zou graag ook de anderen nog willen lezen.Ik ben zelfs al aan het kijken naar een bank om op te kunnen werken.
Verder wil ik me opgeven voor de derde donderdag in mei voor de Reiki avond. Lijkt me fijn om erbij te zijn.

Astrid (Velp): Een jaar geleden had ik hernia, sleepte zelfs met mijn been. Jij hebt me een tijd regelmatig met Reiki behandeld en verwees me naar een arts voor orthomanipulatie waardoor ik nu geen klachten meer heb. Nu wil ik zelf Reiki gaan leren om op mijzelf toe te passen.

Twee maanden later, na ongeluk met snoeischaar:

Een dag na het ongeluk toch naar de dokter, er moest een tetanusprik gegeven worden omdat de snoeischaar in contact met aarde is geweest. Heb toen meteen maar de vinger laten zien. Ze waren daar heel verbaasd dat er buiten de wond verder helemaal niets aan de vinger te zien was. Normaal gesproken is de betreffende vinger bont en blauw en gezwollen. Maar mijn vinger is verder helemaal gaaf. Ik zei dat ik Reiki gegeven had. Verbaasde gezichten. Geweldig hoe dat toch werkt. Ben er zó blij mee. Dit wilde ik je graag even vertellen.

Marco:
Dank voor de warmte Bernadette!
Weer een stap dichter naar vrijheid, schoonheid en liefde

Greep uit reacties Reiki-2 cursussen
Door deze cursus heb ik meer verdieping van mezelf gevonden. En meer vertrouwen gekregen in de weg die voor me ligt.Wat was het weer bijzonder: krachten die naar boven komen zonder dat je dat van tevoren verwacht…ontlading…geweldig!
Weer een geschenk voor de rest van mijn leven, dank je!Dank je weer voor het fantastische weekend: weer een bijzondere ervaring, terug in de tijd. Nu verder op deze weg.Het was weer een heel bijzonder weekend, geweldige ervaring!Dank je wel dat ik Reiki 2 mocht komen doen. Ik ben er heel blij mee.

Sabine:
Tijdens dit weekend weer een stapje dichter bij mezelf gekomen…door Reiki, maar zeker ook door onze fijne gesprekken.
Bedankt voor jouw mooie verhalen en deze bijzondere ervaring.

Anne na Reikicursus:
Er gebeurt veel, ik mag leren loslaten en vertrouwen,  jouw lessen helpen mij hierbij heel goed. Door Reiki ben ik minder bang om nee te zeggen. Ik voel me nu een stuk lichter en het is ook een beetje raar dat ik geen behoefte meer heb om met bepaalde mensen om te gaan die vroeger belangrijk voor me waren, verwarrend soms. Ik wil anders leven en om beter naar mezelf te leren luisteren helpt Reiki mij heel goed. Ik wil graag met meerdere mensen Reiki blijven doen om het goed in te laten dalen  en daarom ben ik blij met de Reiki avonden. Ik behandel mezelf iedere dag, dat is mijn ochtendmeditatie geworden.

Heleen na Reiki-2 cursus:
Zoveel geleerd en ervaren met en na Reiki-1.
Reiki: bedankt en Bernadette bedankt dat je met Reiki doorgeeft, de manier waarop jij dat doet vind ik heel bijzonder

Liesbeth na eerste dagdeel Reikicursus:
Toen ik naar huis reed voelde ik me zó ontspannen! De laatste keer dat ik dat gevoel had, was na de eerste keer dat ik naar yogales was gegaan.

Joke die iedere keer na een serie bestralingen voor een Reikibehandeling komt :
Een paar jaar geleden deed ik de Reikicursus bij je, niet vermoedend hoe belangrijk Reiki in mijn leven zou worden. Dagelijks behandel ik mezelf wat me de rust en het vertrouwen geeft en de klachten vermindert. . De Reikibehandelingen laden mijn batterij weer op. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ook bij de haptotherapeute, die ik eens per maand bezoek, voel ik  hoe de energie weer op gang komt

Petra na de cursus:
Nog steeds helemaal in de sferen van het Reikiweekend. En gisteren 2 x reiki gegeven in de sportclub waar ik werk. Een sportlid had heel erg last van haar voet die ik behandeld heb. Ze vond het erg prettig! En mijn werkgever een hele behandeling gegeven; die vroeg om zijn rug nog langer te behandelen want hij voelde het echt.

Elly, die sinds 2014 de Kashmir yogalessen volgt:
In het begin dacht ik: ‘dit is wel een hele rustige vorm van yoga’. Ik heb meerdere vormen van yoga gedaan, zoals poweryoga en hatha yoga. Nu zou ik niet anders meer willen. De oefeningen zorgen ervoor dat ik écht los kan laten. Dit merk ik doordat alle spanning uit spieren en gewrichten verdwijnt en ik nog nooit zo’n diepe buikademhaling en daardoor ontspanning heb bereikt tijdens yoga.

Jessica (uit Amsterdam), die voor een Reikibehandeling kwam:
Vanwege een burn-out heb ik een Reikibehandeling ondergaan bij Bernadette. Ben op zoek naar wat ik echt wil in mijn leven.
Het was een bijzondere ervaring, alsof in mijn hoofd alles gereset werd. Ik ervoer een diepe ontspanning.

Ik vond het een zeer mooie ervaring en een fijn gesprek.
Ik voel dat er meer fijne energie door mijn lichaam stroomt dan voorheen.

Roel na een hersenbloeding, anderhalf jaar daarvoor:
De Reikibehandelingen doen mij altijd heel goed, als eerste een diepe ontspanning en daarna meer rust in mijn hoofd zodat ik weer een stapje verder ben in deze fase van genezing.

Reacties van yogacursisten:
Marian: ik heb reuma en voel geen pijn in de avond na de yogales
Merel: ik merk dat de pijn tussen mijn schouderbladen erger is als ik de yogales oversla
Marita: vroeger ging ik naar yoga bij een docent die op zijn hoofd ging staan. Ik probeerde het ook maar weet dat dat niet hoeft. Ik wil me ontspannen voelen en de rust in mezelf terugvinden. Jouw stem alleen al werkt ontspannend.

Heleen in de week na de Reiki-1-cursus:
Ik ben actiever geweest, heb fijne dingen voor mezelf gedaan, heb mijn zieke man behandeld, kortom: een nieuwe fase in mijn leven!

Anneke:
Dankbaar dat ik hier bij en met jou dit heb mogen en kunnen doen. Bijzondere dagen, bijzondere momenten, bijzonder rijk en waardevol!

Miranda:
De reiki heeft me verwonderd, verrijkt en vooral verlicht. Ik dank je dan ook zeer voor deze bijzondere ervaring en je lering. En zie je graag terug over een tijdje voor de reiki 2 cursus.
(toen ze na een paar weken op de reiki-avond kwam vertelde ze het volgende: ‘Ik behandel mezelf iedere dag en heb geen last meer van hooikoorts. Heb mijn hand een paar keer verbrand met eten koken maar geen blaar gekregen omdat ik onmiddellijk reiki gaf. Mijn dochter heb ik behandeld toen ze hoofdpijn had. Ik zit goed in mijn vel en ben blij met reiki’.

Marjolijn:
Hartelijk dank dat je me hebt ingewijd in Reiki. Ik hoop dat ik er ook veel mensen (en dieren) mee kan helpen.

Joke:
Bedankt voor dit bijzondere weekend. De warme sfeer en de goede verzorging. Ik ben benieuwd wat Reiki mij gaat brengen. Fijn dat ik nu mijzelf en andere mensen kan helpen.

Hanna:
Heel erg bedankt voor de doorgegeven energie, wat een mooie ervaring. Precies waar ik nu naar op zoek was: ruimte en rust vinden in mezelf en omgeving.
Bed & breakfast waren super verzorgd.

Renske na Reiki-1-cursus:
Opeens was daar die ingeving: ik wil Reiki in mijn leven. Al voor mijn eerste behandeling was het me duidelijk: dit wil ik voor mezelf! Een cadeautje voor mezelf. En deze cursus van Bernadette is het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen. Een geweldige ervaring!

Hermie na Reiki-2 cursus:
Ik heb nooit beseft hoezeer Reiki het leven kon verrijken. Na de Reiki-1 cursus was er een knop om in mijn hoofd waardoor het leven weer leefbaarder is geworden.Daarom wilde ik ook deze Reiki-2-cursus doen.
Voelt zo enorm goed. Ben zo blij met deze stap. Geweldig!

Zus Els na Reiki-2 cursus:
Heel intensief, zeer verrijkend. Ben blij zo mijn dierbaren te kunnen helpen. Dank hiervoor Bernadette. Sinds het reiki-1-weekend een paar maanden geleden slaap ik gewoon weer de hele nacht door en is er weer vreugde in mijn leven.

Miranda:
Dank je wel voor dit enorme fijne weekend. Ik heb genoten en veel geleerd. Zal zeker Reiki gaan gebruiken en er naar leven

Anne die in juni de reiki-1-cursus deed, stuurde in augustus de volgende mail:
I
k behandel mijn katje en mijzelf dagelijks. Er zijn geen wonderen verricht, maar ik voel me goed in mijn vel en kan veel beter bij mijn gevoel komen. Met mijn katje gaat het ook goed.Ik heb wel een fiks reinigingsproces doorgemaakt. 1 of 2 dagen na het afronden van de cursus kreeg ik enorme uitslag op mijn benen en dit spreidde zich de dagen daarna uit naar mijn armen en uiteindelijk ook mijn buik. De uitslag waren kleine jeukende bultjes, heel onschuldig en bijna niet zichtbaar, maar het jeukte behoorlijk. Om het zekere voor het onzekere te nemen, ben ik wel naar de huisarts gegaan. Deze zei dat het om een allergische reactie ging en dat deze vanzelf weer over zou gaan. Na 2,5 week werd de uitslag en jeuk minder en na 3,5 week was de jeuk weg. Ik geloof dat deze uitslag meer te maken had met een reinigingsproces dan met een allergische reactie. HEt heeft me wel iets minder sceptisch gemaakt. En dat was de bedoeling denk ik ook.Ik heb ook 1 keer een vriend van mij kort behandeld. Deze had al vaker te maken met Reiki gehad en na mijn korte behandeling, was de pijn in zijn rug minder. Verder heb ik aan een paar goede vrienden aangegeven dat als ze het nodig vinden, ze mij kunnen vragen. Ik ga het niet zelf aanbieden. Tot nu toe wordt er nog weinig om gevraagd, maar eigenlijk vind ik dat geen probleem. Ik wil graag de Reiki voor mezelf gebruiken. Als ik dat proces een beetje door ben, zijn anderen aan de beurt 🙂

Anke , die de Reikicursus deed en later borstkanker bleek te hebben, schreef begin juli na de operatie en kuur van bestralingen:
Bernadette, nog bedankt voor de uitgebreide Reikibehandeling die ik van je heb gehad. En het fijne gesprek. Ik heb elke dag meerdere keren Reiki gedaan en ben er van overtuigd dat dit mij zeker geholpen heeft in het hele proces.

Annelies:
Wat een ervaring! Eentje die ik mijn hele leven kan meedragen. Ik behandel mezelf iedere dag en ook mijn oude katje geniet van de reiki. Heel erg bedankt voor het mooie cadeau. Reiki is voor mij thuiskomen in mijzelf. Ik behandel mezelf iedere dag en heb kort na de cursus mijn man een stoelbehandeling gegevenHeel erg bedankt voor de prachtige ervaring! Ben blij dat ik een stap verder ben in mijn ontwikkeling.

Dory, die 5 jaar geleden de Reiki-1-cursus deed:
Vooral toen mijn man ernstig ziek werd heb ik veel aan Reiki gehad. Ik hoefde maar even mijn hand op hem te leggen en hij voelde zich rustig worden. Nu hij er niet meer is heb ik het af en toe moeilijk, maar kan ik gelukkig mezelf regelmatig behandelen. Ben blij dat ik Reiki bij je heb geleerd!

Ton na behalen Reiki-1-certificaat:
Mijn vader is ernstig ziek en ik ben blij dat hij het fijn vindt dat ik hem kan behandelen. Soms valt hij erbij in slaap. Mijn zus vindt dat hij er de laatste tijd goed uitziet en hij voelt zich ook beter dan voorheen. Ik behandel mezelf dagelijks met Reiki, het is mijn meditatie geworden. Ik ben ook weer gaan sporten, ervaar meer rust in mezelf.  Ik ben blij de cursus te hebben gedaan. De eerste Reiki-1-avond op de derde donderdag was bijzonder. Graag kom ik regelmatig terug!

Marianne:
Dank je voor de mooie lessen en verhalen. Dank dat je mij aan de hand hebt meegenomen naar het land van Reiki. Dank voor al die warmte, voor al die energie die nooit meer ophoudt te stromen.Ongetwijfeld tot een volgende keer!
(Na een paar weken belde ze dat ze veel minder klachten heeft van haar pijnlijke knie die ze regelmatig behandelt)

Mariël:
Na de twijfel kwam de overtuiging: dit was echt iets voor mij! Liefde en aandacht voor elkaar en dat mogen doorgeven aan een ander…en dat vlak voor kerst!

Milou:
Dit weekend vol liefde en warmte was een cadeau van mijn vader. Wat fijn om de cursus samen te hebben gedaan. Ik heb een fijn handvat gekregen, door jou met voelbare liefde doorgegeven.

Teun:
Dit was voor mij eigenlijk de eerste kennismaking met Reiki, de manier waarop jij dit doet vond ik erg fijn, vooral ook de tijd en rust die je nam, hiervoor bedankt!

Hanny na Reiki-2-cursus:
Dank voor de inwijding in de tweede graad, een verrijking van mijn leven. Ik weet nu al dat ik er veel plezier van zal hebben.

Anke na Reiki-1-cursus:
Ik heb eindelijk de stoute schoenen aangedaan en mezelf een Reikiweekend cadeau gegeven. En dat cadeau heb jij me gegeven, voor mijn hele leven!

Lisette na Reiki-2-cursus
Opnieuw een groot cadeau aan mijzelf en hopelijk ook aan velen die ik mag helpen. Ik zal er zorgvuldig en met liefde mee omgaan.

Nick na de Reiki-2- cursus:
Thank you for the gift of Reiki. Last year in July I received the first level and my life changed. It was something amazing that was missing from my life. This year after I received level 2 I felt stronger and more “grounded” than ever and more sure that I can now use this gift to serve others who are far away, in earth’s distance or even time, to help restore balance, love and happiness in others, myself and the world.

Joyce uit Rheden (bed & breakfast) na de Reiki-1-cursus:
Het was een fantastisch weekend, heerlijk dat ik een nacht mocht slapen en wakker worden met uitzicht op de mooie stille tuin. Het ontbijt was perfect. Bedankt dat je mijn Reikimaster wilt zijn. Bernadette: we will meet again voor de Reiki-2-cursus!

Door, 4 jaar na de Reiki-1-cursus:
Bij mijn man is kanker geconstateerd en wij wachten af wat de arts gaat voorstellen als behandeling. ’s Nachts leg ik mijn handen op zijn schouders om hem Reiki te geven. Hij heeft nog nooit zo goed geslapen!

Gwendolynn (26):
Heel erg bedankt voor het superfijne weekend en de kennisoverdracht. Ik voel me heerlijk vrij en ontspannen en hoop daar door Reiki in de toekomst nog veel meer van te mogen genieten.

Gerry met rugklachten:
Dit was een heel bijzonder weekend waar ik erg van genoten heb. Ik hoop het in de  toekomst nog vaak te kunnen gebruiken. Na haar heupoperatie en hartaanval heeft ze het laatste kunnen bevestigen

Doortje uit Huissen, die ooit bij een andere Reikimaster de Reiki-1-cursus deed:
Bedankt dat ik bij jou de Reiki-2-cursus heb mogen leren en beleven. Het verrijkt mijn leven.

Bep uit Apeldoorn die een jaar daarvoor de Reiki-1-cursus had gedaan:
Heel speciaal om nu in Reiki-2 ingewijd te zijn. Het zal mijn leven zeker veranderen en ik ga samen met jou mijn kennis en kunde vergroten. Liefs! Mijn man die als fysiotherapeut er eerst sceptisch tegenover stond, vraagt nu regelmatig om een Reikibehandeling

Leny uit Velp, na een herhalingscursus:
Bedankt voor dit fijne weekend. Het was voor mij een herhaling en ik voel dat het mij heel goed heeft gedaan.

Cootje (90) uit Velp, die ik in haar huis heb ingewijd:
Vroeger was ik ’s morgens zo vroeg wakker en kon niet meer verder slapen. Nu geef ik mezelf een Reikibehandeling en slaap lekker door tot half 8. En omdat ik niet veel meer de deur uitkom, behandel ik mezelf ook ’s middags nog een keer.

Elly uit Velp:
Bernadette+Reiki+yoga=Beter dan de dokter! Dank voor het “warme” weekend.

Suzia, afkomstig uit Polen:
Dear Bernadette: thank you for this warm and energetic experience. I’m and will remain thankfull to you for introducing me with Reiki. I wish you best of luck and success with your work. Thank you for sharing it with us. Love & light from Suzi

Marjan uit Doetinchem met vriendin Astrid, na een bed & breakfast Reikiweekend:
Je zei dat het een bijzonder weekend zou worden en daar heb je gelijk in gekregen! Ik heb me heel welkom gevoeld. En nu ga ik fijn veel Reiki toepassen, op mezelf en ik hoop ook op anderen!

Stasja uit Ede, helemaal met de fiets:
Je hebt me ingewijd in een nieuwe wereld van licht en energie. Ik hoop dat ik, wat je mij hebt geleerd, door kan geven want de wereld heeft het nodig.

Mark, die kort na de cursus zijn moeder een Reikibehandeling gaf:
Bedankt voor je warmte, kalmte en rust. Reiki, een mooie aanvulling op mijn pad en een mooie manier voor universeel contact.

Wessel, die nu ook zijn paarden kan behandelen:
Ik hoop mezelf en anderen en uiteraard ook mijn dieren goed te kunnen helpen met Reiki.

Daphne uit Arnhem, werkend in de gezondheidszorg:
Een weekend met steeds meer diepgang en bezinning. Steeds een stukje dichter bij mezelf en dichter bij elkaar. Het delen en uitwisselen vond ik bijzonder. De energie stroomde steeds makkelijker. Ik hoefde er niet hard voor te werken en dit is een fijne ontdekking.

Henriëtte, werkend in de Gezondheidszorg met demente bejaarden:
Wat voel ik mij een rijk en bevoorrecht mens. Reiki kwam op het juiste moment. Natasha: dank je wel voor je warme hart en handen! In november, een jaar later, heeft Henriètte de Reiki 2 cursus gedaan

Pascal, die na de cursus de moed had om van baan te veranderen en voor een halfjaar naar Australië is gegaan:
De gloeiende handen waren toch wel een aparte ervaring. Lang gezocht naar wat het was wat ik zocht en eindelijk bij jou gevonden.

Olga, die na de operatie van zijn schouder haar man heeft kunnen helpen met Reiki:
Bedankt voor het doorgeven van dit mooie stuk gereedschap. Ik hoop het vaak te gebruiken voor anderen maar ook voor mezelf. Fijn dat ik mijn man kon behandelen voor en na de operatie aan zijn schouder.

Wim (84) uit Velp, die ik in zijn huis heb ingewijd terwijl zijn vrouw de proefbehandelingen onderging:
Tijdens de 3 weken na de cursus, de “reinigingsweken”, zoals je ze noemde, heb ik vooral ’s nachts veel dromen gehad waarin veel oud zeer naar boven kwam. Ik ben bijna blind en in mijn laatste jaren maar kan mezelf en mijn vrouw nu behandelen.

Cindy, moeder van een kindje van 1 jaar:
Toen mijn dochtertje een half jaar was werd ze ieder uur wakker door reflux. Ze werd daarvoor behandeld terwijl ik haar Reiki kon geven. Nu wordt ze nog maar eens per nacht wakker en krijgen mijn man en ik ook meer rust.

Colette uit Arnhem:
Mijn man vindt het heerlijk om een Reikibehandeling te krijgen en voelt zich er zo rustig door, terwijl een van onze katten minder angstig en daardoor minder agressief is naar andere katten.

Nick uit Griekenland, die de Reiki-1-cursus in het Engels deed:
Dear Bernadette, I’m sending this email to thank you once again for the wonderful gift of Reiki. On the next day, my wrist was completely healed!

Henriëtte en Paul na de Reiki-2-cursus in november 2012
Henriëtte: Dank, duizendmaal dank en een dikke knuffel!In de eerste week behandelde ik op afstand een oude, ernstig zieke vriendin die in Duitsland woont. Wonderbaarlijk wat ik voelde tijdens die behandelingen en de uitwerking ervan op haar.

Paul:
De tijd was eindelijk rijp voor Reiki-2.Ik heb genoten. Ik ben blij dat ik het heb gedaan. Je hebt me weer veel nieuwe mogelijkheden met Reiki laten zien voor het dagelijks leven. Dank je wel. Iedereen vond dat ik zo straalde na de cursus.De afstandsbehandeling, die ik tijdens de cvrsus aan mijn vrouw kon geven werkte heel positief, ze voelde dat haar hoofd weer “leeg” was.

Ron na vier opeenvolgende behandelingen:
Ik kwam omdat ik problemen had met mijn ademhaling, snel verkouden ben en ook medicijnen moet gebruiken daarvoor.Tijdens de tweede behandeling merkte ik al dat mijn ademhaling veranderde en na de vier behandelingen voelde het beduidend beter. Ik had een sollicitatiegesprek in die tijd en was opvallend rustig terwijl ik goed bij mezelf kon blijven waardoor ik het contact voelde met een echte click

Harold uit Renkum:
Wat een bijzondere ervaring en wat een rustgevend weekend. De effecten die ik lichamelijk voel zijn speciaal en hopelijk een eerste stap naar minder spanning en stress. En naar een gezonder bestaan. Dank je wel en hartelijke groet!

Lisette:
Dit weekend voelt echt als het mooiste geschenk dat ik ooit gekregen heb. Iets, dat mij niet verlaat, maar verder brengt in mijn puzzel van het leven. Dank je wel voor de liefde die jij hebt doorgegeven.Elke dag ben ik met Reiki bezig en voel de stroom. Tot mijn grote vreugde wil mijn dochter zich graag laten behandelen en ben hier gisteren mee begonnen. Ik rookte altijd 3 tot 3 sigaretten per dag hoewel ik ermee wilde stoppen. Na de cursus heb ik nog twee sigaretten gerookt en toen hoefde ik niet meer!Ik heb me aangemeld om in de zomer van 2013 de Reiki-2-cursus te gaan volgen, want – nadat mijn dochter bij Bernadette een mentale Reikibehandeling heeft gehad waardoor zij zich veel beter in haar vel ging voelen – ik wil de symbolen leren om op een dieper niveau met de energie te gaan werken.

Marianne uit Winterswijk:
Ik wist al zo lang dat ik Reiki wilde leren, kwam via de website bij jou terecht en wist dat de tijd er rijp voor was. Ben blij dat ik de cursus heb gevolgd. Kort na het weekend zijn mijn man en ik twee maanden met vakantie gegaan, o.a. naar Vietnam. Onderweg heb ik, zowel op mezelf als op medereizigers, regelmatig Reiki kunnen toepassen vooral als “eerste hulp bij ongelukken”.